#SHAKLEE EFFECTS : TRANSFORMASI KULIT LEBIH CANTIK

CREDIT TO MELISSA RAFFUR.

Hi.
Saya tak pernah ada flawless skin (even now my skin tak flawless pun), start ada jerawat masa sekolah menengah sampai lah university, jerawat bebas bermaharajalela (tapi Mr. Sunshine tetap sayang kan ekekeke).

Pernah guna benzoyl peroxide gel, adapalene gel and topical antibiotics.

Masa baru start kerja, kena buat medical checkup, the doctor suggested & prescribed oral antibiotics untuk 4 months.
Nampak sangat memang banyak jerawat kan haha.

Alhamdulillah my jerawat cleared up & after that sekali sekala muncul lah 2-3 ketul jerawat masa nak period or stressed sangat ke.

Dah ada jerawat mestilah ada parut kan, selain dari yang gelap, parut saya banyak yang jenis ke dalam punya (pitted scars) and more prominent on the right side of my face (sebab tu bila posing asyik show left side je haha kantoi).

Sebelum ni jugak saya selalu tak sihat, sikit-sikit selsema lah, batuk lah, demam lah, sakit kepala lah. Pagi-pagi memang srot sret hidung ni.
So muka pun selalu nampak tak bermaya, selalu kena cover dengan eyeliner, blusher & lip balm.

Eczema pun teruk kat leher, celah lutut & celah siku. Memang teruk sampai maluuu kat Mr. Sunshine.

Boleh tengok gambar tahun 2006 & 2008 tu, gambar lama yang cropped & blur sikit but still nampak jerawat-jerawat yang tak dirindui.

Gambar 2012 pulak, masa belum kenal Shaklee lagi. Muka pucat tak bermaya, masa tu kadang-kadang akan ada jerawat 2-3 ketul.

Gambar latest tu (Sept 2014) gambar without bedak atau blusher. Sekarang eyeliner pun malas nak pakai ! Haha.

Alhamdulillah sekarang parut jerawat kurang & no more eczema flare ups ! Jerawat pun segan dah nak singgah.
Tunjuk kat Khayla gambar ni. Dia kata gambar yang 2006 & 2008 tak cantik, sebab ada ‘tiken pop’. Hahaha.

Sekarang ni dah jarang demam, selsema batuk, sakit kepala. Sangattt kurang compared to dulu. Mr. Sunshine pun perasan. Alhamdulillah. Bangun pagi dah tak bersin-bersin dah !

Apa yang saya consume ? Banyak ! But yang saya memang consistent selama 2 years ni:
1. ESP (I LOVVVEE ESP !)
2. VitaLea
3. B Complex
4. Vita C
5. Alfalfa Complex
6. Meal Shakes
7. Performance Drink
8. Nutriferon
Tahun ni tambah:
8. CoQHealth
9. Collagen Powder
10. Vivix
Luaran pula:
11. Nutriwhite Gentle Foaming Cleanser
12. Enfuselle Purifying Toner
13. Balancing Moisturiser
14. Eye treatment
15. Nutriwhite Overnight Renewal Cream (baru try bulan August 2014)
Yes, semua pun #shaklee ! Hehe.

Shaklee has helped improve not only my skin & my eczema but my energy & my overall health. Alhamdulillah.

rahsia kulit cantik

========
Untuk pembelian,
http://bit.ly/suplemenshaklee
Untuk  pertanyaan,
✆ whatsapp 016.595.2771
* FREE CONSULTATION SEUMUR HIDUP.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *