Category: tips

9 Tips Memujuk Anak Picky Eater Untuk Makan

9 Tips Memujuk Anak Picky Eater Untuk Makan

Cabaran dan kerisauan ramai ibu sekarang ni adalah bagaimana nak memujuk ‘anak picky eater’ untuk makan terutama sekali makan makanan...

Makan Malam Untuk Kuruskan Badan.

Makan Malam Untuk Kuruskan Badan.

10 Panduan makan malam untuk kuruskan badan. Utamakan makanan seimbang – ikut piramid makanan. Kurangkan makanan bergoreng, berlemak dan berminyak...

Ketahui Rahsia untuk Memiliki Kulit Berseri.

Ketahui Rahsia untuk Memiliki Kulit Berseri.

Hello September.. and Asslamualaikum readers.. 🙂 Bulan ni, promosi best sangat Shaklee nak offer.. Offer apa tu? THE RADIANT 4...

7 Sebab Kenapa Otot Kejang

7 Sebab Kenapa Otot Kejang

Apa itu Kejang? Kejang adalah situasi apabila otot kita ‘mengetat’ dengan tiba-tiba. Ia boleh berlaku dimana2 saja bahagian tubuh tak...

4 Kriteria Memilih Suplemen Minyak Ikan Yang Berkualiti.

4 Kriteria Memilih Suplemen Minyak Ikan Yang Berkualiti.

    Ada beberapa kriteria sebelum kita ambil mana-mana suplemen minyak ikan untuk kita amalkan. Disini admin boleh senaraikan 4...

13 Sebab Kenapa Kita Perlukan Tidur yang Cukup.

13 Sebab Kenapa Kita Perlukan Tidur yang Cukup.

Tidur. Tidur adalah satu keperluan hidup seorang manusia yang normal. Untuk peroleh kesihatan yang baik, kita kene dapatkan tidur yang...

Sarapan pagi berprotein tinggi boleh mengurangkan berat badan

Sarapan pagi berprotein tinggi boleh mengurangkan berat badan

COLUMBIA: Kajian mendapati bahawa sarapan yang penuh protein mampu membuatkan anda lebih kenyang, dan mengurangkan pengambilan makanan sepanjang hari. Saintis...

Cara Pengambilan Vitamin Shaklee ketika Puasa

Cara Pengambilan Vitamin Shaklee ketika Puasa

hari ini 1 ramadhan. semua umat islam yang tiada keuzuran, wajib berpuasa. wajib maksudnya mesti! ramai customer saya tanya, macam...

Turun Berat Badan Sebanyak 30kg dalam Tempoh 4 Bulan

Turun Berat Badan Sebanyak 30kg dalam Tempoh 4 Bulan

salam n hi!! hari ni 1 feb. saya baru selesai closing sales shaklee untuk january. alhamdulillah, ada peningkatan dalam legasi...

Jalani Gaya Hidup Sihat dengan Ber ZUMBA.

Jalani Gaya Hidup Sihat dengan Ber ZUMBA.

salam..n hi! hari ni saya super excited nak cerita tentang zumba. senaman ni memang dah lama giler dah saya dengar....