AKTIVITI

2014 MAC 8. Sabtu.

Motivation Rally Ipoh

 

saya telah di jemput untuk terima penganugerahan pada hari itu.

saya, suami dan anak saya sampai agak lewat.

sampai2 kami makan dulu.

oh ye..event ni free..

makanan baaanyak sangat sampai rasa nak tapau.

sebab rasa memang makanan tu terlebih2.

event dah start baru kami masuk..hihi..

 

dapat dengar sharing dari Master Prabakaran.

macam mana dia start..

macam mana dia atur meeting tapi sorang pun tak datang..

macam mana dia kene sound ‘no direct selling’ kat kolej dia..

macam2 lagi dugaan dia..

tapi dia tak putus asa.

sampai lah dapat jadi master.

 

lepas tu, recognition untuk Supervisor dan Senior Supervisor.

salah sorang cucu shaklee saya telah di jemput.

 

Supervisor Nurul Thuha.

(gambar dari fb Amalina Omar)

 

Lepas tu, sharing dari Master Suraya pulak.

sama grup dengan saya, grup mamafaiz dan jutawan2 shaklee.

macam mana dia start bisnes dengan kaki pakai tongkat sebab excident.

macam mana dia korban masa tido dia, tido hanya 2 jam sebab masih bekerja dan bisnes shaklee secara part time saja.

waktu bekerja, kerja betul2.

balik rumah, lepas setelkan rumah dan keluarga, baru lah mengadap bisnes shaklee.

dan dia hanya share shaklee di Facebook sahaja.

tapi mampu buat sales sendiri sehingga 3000uv (point) sebab FOKUS.

FOKUS PADA PRODUK KESUKAAN DIA SAHAJA.

 

both sharings sangat2 inspiring !

hanya orang yang benar2 mahu berjaya saja sanggup korban segala2 nya.korban perasaan.korban masa.korban tenaga.korban wang ringgit (tapi mestila pada tempat yang betul).

 

lepas tu, baru lah recognition untuk Coordinator dan Senior Coordinator.
salah seorang anak shaklee saya dapat recognition Senior Coordinator.
Key Coordinator Siera Haiyi dan Nasir.
(gambar dari fb Amalina Omar)
 

tengok senyuman bangga seorang ayah!

siera dan anak cucu shaklee dia.

 

 

dan ni gambar saya pulak..

sijil dan bunga di sampaikan oleh Ethan Wang

saya, siera dan 2 orang lagi senior coordinator.

 

seronok bila di rai..
semakin berkobar2 nak bantu lebih ramai lagi ‘insan2 biasa di luar sana yang mempunyai IMPIAN BESAR dalam hidup’.

seronok tau bile ilmu dapat di kongsi,
dapat buat insan lain happy,
dapat buat insan lain capai impian2 mereka,
dapat sama2 berjaya di dunia dan akhirat.
nikmat seronok ni memang mama tak rasa masa bekerja dengan orang dulu.
dan mama bersyukur sangat sebab terjebak dengan bisnes shaklee.
bisnes family.
bile di kaji2, seronok buat network bisnes ni kalau kita pilih bisnes yang betul, grup yang betul dan mentor yang sedia membantu kita.

sekian cerita Motivation Rally di Ipoh.
tak sabar nak tunggu National Conference pada Jun nanti.
:)

 

2013 DEC 29

Alhamdulillah..
Gathering ke3 berlangsung dengan jayanya semalam..
Ada datang dari KL naik keretapi…
Demi ilmu bisnes yang mereka mahu sebarkan kepada anak cucu cicit mereka, sanggup mereka datang..
Dari mata setiap mereka, terpancar kesungguhan dan impian yang tinggi untuk sampai ke puncak shaklee!
Dan doa saya,mereka lah jutawan2 shaklee 1 hari nanti…

Bangga mempunyai anak2 bisnes seperti mereka.

new123

 

 

2013 DEC 08

`Alhamdulillah..
Selesai sessi menjamu ilmu shaklee dan menjamu selera pada anak2 shaklee kami.

Asalnya nak bagi beg kit je..
Tapi dah jumpa ramai2, terus jadi kelas coaching..
Perasaan saya….sangat happy dengan ketekunan dan kesungguhan mereka.

In shaa Allah…mereka semua bakal jutawan shaklee..
Sama2 kita mendaki impian, hingga jadi kenyataan!

996099_766152066732728_1591525968_n

 

2013 NOV 23

Alhamdulillah…
Selesai menjamu ilmu dan menjamu selera buat anak2 cucu2 bisnes ku.
Ada yang sesat jalan dan terlajak jalan..
Tapi tu bukan alasan untuk ‘mencari’ kejayaan.
Kerana kejayaan itu tidaklah datang menggolek.
Tapi kita lah yang tergolek golek mencari kejayaan itu.

998107_756753234339278_1913621919_n