#ShakleeEvent : MOTIVATION RALLY IPOH

Salam n hi !

hari ni saya dan seisi keluarga saya pergi meraikan SID yang berjaya naik rank pada tahun 2014. lokasi nya di Kinta Riverfront Hotel. walaupun saya tak dapat recognition kali ni, saya tetap rasa berkobar2 nak pegi. itu lah nama nya, bila sudah jatuh cinta ~~~ lalala…

(^-^)

motivation rally 2014 6

ini poster nya..actually saya tak sabar nak dengar sharing dari sideline saya iaitu Sr Key Coordinator Dilla Jalil. saya panggil beliau kak dila aje.. dan of course sebab nak tengok salah seorang ‘anak’ hebat saya naik stage untuk recognition sebagai Sr Key Coordinator.

motivation rally 2014 4

motivation rally 2014 5

itulah dia anak hebat saya…actually, beliau punye rank dan bonus lebih tinggi dari saya..itulah adil nya bisnes shaklee ni..siapa usaha lebih, dia dapat lebih..anak2 (downline2) boleh dapat lebih dari mak2 (upline2)… jangan harap le mak goyang2 kaki je boleh dapat income besar tau…

kejayaan mereka atas usaha gigih mereka sendiri.. saya pun gigih juga..hihi… tapi mereka, gigih-gigih..maksudnya, ada 2 orang yang gigih menggerakkan legasi shaklee mereka. saya gigih seorang diri bersama 3 orang anak2 kecil…

tapi saya tetap percaya yang 1 hari nanti saya pasti akan dapat capai Master Coordinator Shaklee..

cepat atau lambat, bukan urusan saya.Allah yang tentukan bila saya layak menggalas tanggungjawab sebagai master. tugas saya cuma berusaha, berusaha dan terus berusaha di samping memohon padaNya.

motivation rally 2014 2

ini pulak Master Hadhatina, juga sideline saya. Beliau naik master ketika membesarkan anak2 kecil jugak. so, sebenarnya, ‘alasan’ saya gigih seorang diri bersama 3 orang anak2 kecil tak boleh di pakai..hihi.. dimana ada kemahuan, di situ ada kesungguhan dan di situ Allah bukakan jalan. saya perlu lebih bersungguh2 membantu lebih ramai lagi ibu2 yang mahu bekerja dari rumah!

motivation rally 2014 3

ini kak dila yang bagi sharing tadi. kurus betul beliau. jeles saya tau!

menurut beliau, ada 4 kunci besar untuk success dalam bisnes ni.

1.

CINTAKAN SHAKLEE SEPENUH HATI.

untuk rasa cinta pada company shaklee dan porduk shaklee tu, Alhamdulillah memang saya fall in love setiap hari!

2.

JUJUR DENGAN BISNES INI DAN BERI SEPENUH KOMITMEN DENGAN BISNES INI.

komitmen saya pada bisnes ini mungkin belum tahap 200% tapi saya mencuba setiap hari. cuba untuk uruskan bisnes shaklee dan pada masa yang sama, menguruskan hal2 rumah tangga, suami dan anak2.

3.

JANGAN TIPU CUSTOMER DAN DOWNLINE.

 insyaAllah saya tak beri harapan palsu pada customer dan downline saya.

4.

KELUAR DARI COMFORT ZONE.

ini pun saya masih berusaha lagi untuk upgrade diri saya. baik dari segi ibadah, keewangan, dan masa berkualiti bersama anak2 dan suami. saya memang masih belum selesa dengan keadaan life saya sekarang. bukan bererti saya tak bersyukur dengan nikmat yang Allah beri tapi saya mahu bersyukur dengan lebih banyak lagi.

itu lah serba sedikit sharing dari Sr Key Coordinator Dilla Jalil.

motivation rally 2014 1

gambar ni pulak saya bersama Master Iffah dan siera. Master Iffah ni pangkat ‘moyang’ dengan saya. beliau travel jauh dari melaka untuk meraikan anak cucu beliau yang berada di ipoh. jauh tau melaka-ipoh tu…penatnya usah cakap lah…sebab kampung saya kat melaka, saya tahu ‘berapa’ jauh nya..

beliau seorang wanita yang sangat kuat dan seorang wanita yang sering memberi kekuatan pada saya dengan kata2 beliau. aura nya, bisa menusuk tulang belakang ku ini…pernah saya termimpi2 kan beliau setelah di ‘pedang-ninja’kan oleh beliau.

serammm mak !

 motivation rally 2014 9

haa…yang ni sideline saya datang dari jauh juga. beliau pun dapat recognition sebagai supervisor (1st rank dalam shaklee). seronok tengok beliau happy dan bersemangat waja! beliau punya testimoni yang sangat hebat…nak tahu apa testimoni beliau? nanti saya share dalam entry seterusnya…

(^_^)

itulah kisah Motivation Rally saya pada kali ini. saya tumpang gembira mereka2 yang di raikan… (^_^)

saya sebenarnya ‘benci’ tau nak pergi event2 shaklee ni. benci sangat2.

sebab apa tau tak?

sebabnya, bila saya pergi event2 shaklee ni, aura-berjaya/aura-jutawan/aura-insan-hebat tu ada di setiap ruang dewan tu. sampai saya rasa terpaksa jadi macam mereka. saya memang selalu ‘stress’ dengan keadaan ni. dan keadaan ni akan memaksa saya berusaha lebih kuat lagi untuk jadi seperti mereka semua. ohhhh….stress nye!!!!

Stress-7508650

========
Untuk  pertanyaan,
✆ whatsapp 016.595.2771
* FREE CONSULTATION SEUMUR HIDUP.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *