Jalani Gaya Hidup Sihat dengan Ber ZUMBA.

salam..n hi!

hari ni saya super excited nak cerita tentang zumba. senaman ni memang dah lama giler dah saya dengar. selalu kawan2 share, tak amik port pun. sebab belum terbukak hati (mungkin). atau mungkin tak berapa kisah sangat tentang bentuk tubuh (selepas beranak pinak).

tapi sejak akhir2 ni, hati saya dah terbuka untuk berzumba! yey!!! (^_^)

zumba

sebabnye, terasa diri ini overweight..hehe..

tapi, ‘habibi’ ( bahasa arab yang bermaksud ‘kekasih saya’) tetap maintain selim-melim-perut-flat! siap boleh pakai balik jeans2 zaman muda remaja belia dia..jeles tau!!!

first of all, mesti lah cari CD zumba. internet rumah tak berapa nak laju untuk download dari utube. so, beli CD saja..boleh ulang2 banyak kali.

senaman zumba 1

habibi ‘cabar’ saya…”tak payah lah nak berzumba..bukan boleh kurus pun…”  perghh..pedas! panas! tapi tak pe…saya sahut ‘cabaran’ beliau!

so, hari ni saya mulakan sessi zumba saya. 1 word to describe…BERTERABUR!!! haha…

first time kot bersenam erobik.. 🙂 tapi memang sangat2 enjoy!!!  anak saya yang berumur 4 tahun pun join sama…tapi dia sampai 10 minit je…

lepas tu….

senaman zumba 2

terbaring!

haha…dia siap cakap, “mama jumba sorang2 la…” hihi… yang si comel tu pun dah merengek2 nak tido. kene lah saya dodoikan dulu si comel sambil kaki goyang2 ikut rentak irama… 🙂

berpeluh2 tau…tubuh rasa sangat fresh dan sihat!

kalau anda sedang on diet dengan shaklee, dan dah ada set diet shaklee, saya advise anda ambil ESP/CINCH setengah jam sebelum berzumba. both adalah sumber protien. protien penting untuk pembentukkan otot tau…dan, protien juga boleh perbaiki sel2 yang terkoyak (mana lah tahu kan…) ketika bersenam…

bakar kalori dengan panjat tangga 3-wo

lepas berzumba, saya advise anda ambil pula CINCH TEA + PERFORMANCE DRINK. Cinch Tea untuk boost semula energy setelah penat bersenam dan Performance Drink untuk kembalikan bendalir tubuh yang hilang ketika berzumba.

MINUMAN BERTENAGA5

personally, saya rasa senaman ini sangat sesuai untuk suri-rumah-yang-terasa-boring-kat-rumah atau suri-rumah-yang-selalu-letih-lesu-tak-bermaya atau suri-rumah-yang-ada-anak2-kecil-dan-tak-boleh-nak-pergi-gym-serta-tak-mampu-nak-beli-treadmill

kita juga mampu mengeluarkan peluh dan bersenam di rumah sahaja sambil di temani anak2 kecil.

(^_^)

jom zumba!

senaman zumba 3

========
Untuk  pertanyaan,
✆ whatsapp 016.595.2771
* FREE CONSULTATION SEUMUR HIDUP.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *