Makanan Tambahan untuk Ibu Menyusu

set menyusu shaklee
SUSU IBU ADALAH SUSU PALING SIHAT UNTUK SI MANJA !
kerana susu ibu diakui susu yang mengandungi nutrien paling lengkap untuk bayi,
yang terbukti memberi sejuta kebaikan dalam proses tumbesaran dan perkembangan si manja.Banyak klinikal study membukti gejala ‘stomach viruses’, ‘respiratory illnesses’ dan ‘meningitis’ pada bayi kurang berlaku pada bayi yang minum susu ibu.
Ini kerana, susu ibu mengandungi antibodi semulajadi yang dapat menguatkan sistem imun bayi kita dari dijangkiti kuman dan penyakit.Oleh sebab itu, diet yang sihat sangat penting untuk ibu yang menyusu bagi mengekalkan komposisi susu yang sihat buat si manja dan kesihatan ibu itu sendiri.

Antara suplemen shaklee yang dapat membantu si ibu kekal sihat dan si bayi dapat membesar dengan sihat adalah:

– VITALEA – VITAMIN C – B COMPLEX – ALFALFA – ESP – OSTEMATRIX – OMEGA GUARD –

 VITALEA – VITAMIN C – BCOMPLEX

vitalea/multivitamin membekalkan vitamin dan mineral penting buat si ibu yang mungkin tak dapat nutrien lengkap dari diet harian.
bekalan vitamin C dan B yang cukup dalam diet harian ibu dapat membantu menghasilkan susu ibu yang berkhasiat dan sihat untuk memberi kesihatan menyeluruh buat ibu dan bayi.
kenapa vitamin C penting?
sebab vitamin C memainkan peranan penting dalam pertumbuhan sel tumbesaran bayi.
kenapa pulak vitamin B complex penting?
sebab vitamin B complex dapat mengekalkan kesihatan sistem saraf bayi. ia juga penting untuk penghasilan hormon dan sel darah merah bayi.
buat si ibu pulak, ia dapat mengurangkan tekanan sekaligus dapat buat ibu sentiasa berasa tenang.

ENERGIZING SOY PROTEIN

bayi kita memerlukan sumber protein yang mencukupi dalam proses tumbesaran kerana protein adalah ‘basic building block of the body’.
selain tu, sumber protein yang selamat seperti non-gmo soy sangat membantu dalam penghasilan susu ibu.

OSTEMATRIX

susu ibu dihasilkan 40% daripada kalsium.
dan, kalsium ini sangat penting untuk tulang dan gigi yang sihat buat simanja.

OMEGA GUARD

omega guard yang mengandungi omega-3 fatty acid sangat membantu dalam perkembangan otak dan mata yang sihat buat si manja.
kajian saintifik membuktikan, lebih banyak bekalan omega-3 anda bekalkan kepada bayi anda, lebih hebat dan cepat neurons akan berhubung sekali gus menjadikan anak kita pintar.

 

ALFALFA

alfalfa mengandungi banyak nutrien penting seperti vitamin K,A,B1,B6,C,E kalsium, zinc and iron.
kesemua nutrien2 ini adalah penting untuk tumbesaran bayi yang sihat.
dan….alfalfa ini adalah rahsia turun temurun untuk menambahkan susu ibu!

 

Jom kita tengok apa kata ibu-ibu menyusu yang mengamalkan Vitamin-vitamin Shaklee ni ketika menyusukan baby mereka.

Testimoni Set Menyusu Shaklee2

Testimoni Set Menyusu Shaklee 3

testimoni set berpantang dan set menyusu shaklee

 

Alhamdulillah.. Bila kita dah bergelar ibu ni, semestinya kita akan berusaha untuk beri yang terbaik buat anak-anak kita, kan. So, untuk ibu-ibu yang ingin ikhtiar perbanyakkan susu ibu dengan Set Menyusu Shaklee, boleh hubungi kami ya. Kami berbesar hati kalau dapat bantu ibu-ibu mendapat kebaikkan dari vitamin-vitamin shaklee ini. Hubungi contact no seperti di bawah ya.

 COD/Pickup : Chemor, Klebang, Meru, Tasek, Ipoh.
 Delivery seluruh Malaysia
 Peluang pendapatan dan kerjaya dengan sertai keluarga Shaklee kami.
.
📞Sebarang pertanyaan dan order: www.wasap.my/60165952771

You may also like...